RUSIJA KRENULA DA TUČE PO HARKOVU, OTKRIVENO ŠTA JE MAKRON REKAO ZELENSKOM POSLE SVEGA: Spominjao i VOJNU POMOĆ!
Markon i Zelenski, Foto: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

rat

RUSIJA KRENULA DA TUČE PO HARKOVU, OTKRIVENO ŠTA JE MAKRON REKAO ZELENSKOM POSLE SVEGA: Spominjao i VOJNU POMOĆ!

Rusija je u petak pokrenula iznenadnu ofanzivu na oblast Harkova

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron je danas u telefonskom razgovoru s predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim osudio "jačanje ruskih napada" u Ukrajini, posebno rusku ofanzivu u pograničnom regionu Harkova i ruske napade na ukrajinsku energetiku.

Makron je "ponovio odlučnost Francuske da pruži svu neophodnu podršku, dugoročno i sa svim svojim partnerima, kako bi se pobedio ruski agresorski rat" i da će narednih dana i nedelja biti isporučena vojna pomoć - navodi se u saopštenju.

Ponovio je da se zalaže za "olimpijsko primirje" tokom Olimpijskih igara ovog leta u Parizu da bi Rusija tada prekinula operacije. Makron je rekao da bi tada trebalo preduzeti "sve korisne diplomatske inicijative za pokretanje pregovora u skladu sa međunarodnim pravom i legitimnim interesima Ukrajine".

Rusija je u petak pokrenula iznenadnu ofanzivu na oblast Harkova čiji je istoimeni glavni grad drugi po veličini u Ukrajini, a danas saopštila da je prodrla "duboko u ukrajinsku odbranu" i zauzela još jedno selo u tom regionu.

Bonus video:

05:09

BRZE VESTI 14.05.2024

(Espreso/Beta/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.